Enviat per: L'Arrel | Mai 18, 2010

Cal Puigjaner s’ensorra

NOTA DE PREMSA:

Les entitats sotasignants lamentem l’ensorrament de part de la casa de Cal Puigjaner fruit de l’estat de degradació que de fa uns anys afecta aquest immoble de propietat municipal.

El passat divendres 14 de maig de 2010 es va esfondrar part del sostre i de l’escala central d’aquest emblemàtic edifici de la nostra vila inclòs al Catàleg de Patrimoni d’Olesa de Montserrat i a l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Demanem que es prenguin urgentment les mesures oportunes per evitar-ne una major degradació. Donat que en el marc de la Llei de Barris és previst realitzar-hi en breu una intervenció sol·licitem que aquesta es faci respectant l’estructura i distribució original i conservant els elements que li són característics que són justament els motius per al que aquest edifici va ser catalogat.

Recuperant una històrica reivindicació i coincidint amb el Dia Internacional dels Museus que avui se celebra arreu, demanem que s’erigeixi un equipament museístic que conservi, exposi i doni a conèixer el vast patrimoni històric, etnològic i cultural que posseïm i que corre el risc de perdre’s, malbaratar-se i disgregar-se. Creiem que Cal Puigjaner és l’espai adequat per acollir aquestes funcions.

Finalment demanem a les institucions que vetllin per la conservació del nostre patrimoni i evitin que aquests fets tornin a succeir en aquesta o altres propietats.

“Qui no arregla una gotera ha d’arreglar la casa entera”
(Dita popular catalana)

L’Arrel Acció Cultural
Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà
L’Eixida de l’Art. Associació d’Artistes i Artesans d’Olesa de Montserrat
Associació de Veïns Casc Antic

(Imatge procedent de: http://www.nuclianticolesa.cat)

Cal Puigjaner (Imatge procedent de: http://www.nuclianticolesa.cat)


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: