Enviat per: L'Arrel | Juny 27, 2010

600 anys d’abadia a Montserrat

Per finalitzar el primer cicle d’activitats organitzat per L’Arrel Acció Cultural el divendres 11 de juny de 2010 a les 18:30h es va celebrar a l’auditori de la Casa de Cultura d’Olesa de Montserrat la conferència “El primer abat de Montserrat: Marc de Vilalba, senyor d’Olesa“, a càrrec del Pare Francesc Xavier Altés i Aguiló, historiador i monjo de Montserrat.

En el marc de les festes de Santa Oliva, L’Arrel va voler recordar l’efemèride celebrada l’any passat pel monestir de Montserrat del 600 aniversari de la rebuda del títol d’abadia. El primer abat va ser Marc de Vilalba, qui en el decurs del seu abadiat va ser nomenat dues vegades president de la Generalitat de Catalunya. A part de la importància que pugui tenir per la vila d’Olesa la història d’un dels seus senyors feudals cal apuntar el fet anecdòtic però prou rellevant de la mort de Marc de Vilalba al seu castell-palau d’Olesa de Montserrat, el 27 de gener de 1439.

El P. Francesc Xavier Altés i Aguiló va explicar el procés de la constitució del monestir en abadia, explicació publicada a ‘Studia Monastica’ 48 (2006) en l’article ‘A l’entorn de la vida i de l’activitat de Marc de Vilalba, primer abat de Montserrat (1409-1439)’.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

%d bloggers like this: