Enviat per: L'Arrel | Novembre 27, 2010

Olesa vol el Parc Natural!

NOTA DE PREMSA:

Molt Honorable President de la Generalitat José Montilla;

El govern que vostè presideix va engegar l’ampliació del Parc Natural de la Muntanya de Montserrat, un projecte reivindicat històricament pel conjunt del territori català i en especial, pels pobles i ciutadans de la zona.

Amb l’aprovació inicial del projecte de decret d’ampliació (datada a 25 d’abril de 2007), i després de dos mesos d’exposició pública i al·legacions, la proposta sortint suposava ampliar la reserva natural de 80 a 1840 ha, ampliar el parc natural de 1231 a 4713 ha i completar el PEIN de 297 a 4658 ha. S’incloïen nous nuclis orogràfics com Sant Salvador de les Espases i Puigventós, el torrent de Can Martorell o les serres del Cairat i l’Abat; també  nous sectors com l’aflorament geològic del Blaus, la Vinya Nova o diverses obagues, rieres i torrents; quatre nous municipis passaven a incorporar-se al Parc: Castellbell i el Vilar, Vacarisses, Esparreguera i Olesa de Montserrat.

De forma generalitzada els Ajuntament recolzen el projecte -cal remarcar que, per acord plenari unànime, el Consistori d’Olesa de Montserrat va demanar, el 23 de març de 2006, la inclusió del seu terme municipal dins la delimintació del Parc Natural de Montserrat. Igualment el mateix Ple, al mes d’abril de 2008 va mostrar-se, de nou de forma unànime, favorable a l’ampliació del Parc per tal de permetre garantir la conservació efectiva dels valors naturals, paisatgístics i culturals-, i la ciutadania ho celebra plenament. Després de moltíssims anys la zona rep una noticia positiva per la protecció del seu territori. La realitat a dia d’avui, però, no sembla gaire prometedora. Les expectatives que van generar el seu govern semblen plenament frustrades, doncs després de més de 3 anys no s’ha procedit a l’aprovació definitiva d’aquesta ampliació.

A més, les darreres declaracions fetes des de gerència i la comissió executiva del patronat asseguren tenir un Pla Especial que sembla que atemptarà directament contra el document de l’aprovació inicial suprimint part de l’ampliació i deixant fora  les ampliacions a municipis com Esparreguera i Olesa de Montserrat.

Senyor President, li demanem que tanqui aquest projecte abans que finalitzi l’actual legislatura respectant els límits fixats per l’aprovació inicial. Després de  més de 20 anys d’espera no podem esperar més. Deixar el procés obert pot ser interpretat com una manca de voluntat, d’interès per part del seu departament (que n’és el competent)  i obriria de nou l’esperança  als sectors especulatius de transformar aquest  parc natural en benefici privat, perdent la comunitat i la ciutadania de la possibilitat de gaudir-ne.

Entenem que aquest no es el seu desig i el convidem a buscar  una sortida  a la voluntat expressada pels Ajuntaments i els  ciutadans d’Olesa i Esparreguera i estem convençuts de tot Catalunya.

Vostè té la darrera paraula…i la possibilitat d’assolir un ampliació històrica pel país. Ara vostè decideix si mirar endavant o tornar enrere i obrir de nou un debat que estava tancat.

Olesa de Montserrat, 24 de novembre de 2010

Llista d’entitats i partits adherits:
(actualitzat a 27 de novembre de 2010)
Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà
L’Arrel Acció Cultural
Revolució Verda
Bloc Olesà – EUiA
Entesa dels Olesans – ICV
Esquerra Republicana de Catalunya

Sant Salvador de les Espases i Montserrat (Imatge extreta de http://www.gencat.cat)

Enllaços relacionats:


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: