Enviat per: L'Arrel | Juny 24, 2013

Armand de Fluvià amb L’Arrel Acció Cultural

En motiu de les festes de Santa Oliva, divendres passat 14 de juny de 2013, prop d’una trentena de persones van assistir a la conferència organitzada per L’Arrel Acció Cultural “Genealogia, heràldica i nobiliària a Catalunya”, a càrrec del prestigiós heraldista Armand de Fluvià i Escorsa, Creu de Sant Jordi l’any 2000.

Amb un llenguatge precís i científic però també d’una manera molt entenedora i didàctica, l’Armand de Fluvià, màxima autoritat en aquestes matèries a Catalunya, va anar desgranant les tècniques d’estudi, recerca i difusió així com també l’ús que se’n fa en l’actualitat, de la genealogia, l’heràldica i la nobiliària, ciències auxiliars de la història.

En el transcurs de la conferència es va fer la presentació de la Institució Catalana de Genealogia i Heràldica i també es van presentar els tres darrers llibres publicats per Armand de Fluvià: Manual d’heràldica i tècnica del blasó (2011), Manual de nobiliària catalana (2012) i Qui eren els meus avantpassats? Nou manual de genealogia (2012).

Imatge

Armand de Fluvià en el transcurs de la conferència.

Imatge

Armand de Fluvià amb membres de L’Arrel Acció Cultural, acompanyats de l’Ignasi Ametlla, tresorer de la ICGenHer, després del sopar post-conferència.

Des de L’Arrel Acció Cultural volem agrair el suport i la presència a la conferència del Sr. Salvador Prat, alcalde de la vila d’Olesa de Montserrat, acompanyat també d’altres regidors i regidores del nostre ajuntament.

I evidentment també volem agrair molt especialment la col·laboració desinteressada, complicitat i simpatia de l’Armand de Fluvià, persona implicada no solament en l’estudi d’aquestes matèries sinó també política i socialment. Si no vau venir a la nostra conferència us animem a conèixer l’Armand de Fluvià mitjançant l’entrevista i el vídeo de Vilaweb “El rei és un tarambana“.

Aprofitem la publicació d’aquest article per desitjar-vos a tots bon Sant Joan:

“Per Sant Joan a Olesa la fan!”

ICGenHer

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: