Miquelets d’Olesa

Qui som?

Els Miquelets d’Olesa són un grup creat l’any 2010 amb l’impuls de la societat civil olesana i les associacions L’Arrel Acció Cultural i L’Eixida de l’Art que parteix d’una base documental històrica i literària per fer reviure i honorar els soldats i milicians que durant la Guerra de Successió a la monarquia hispànica van morir a Olesa de Montserrat, homenatjats pel Memorial 158.

Els “Miquelets” van ser unitats d’èlit que gràcies al coneixement del terreny, mobilitat i a una gran capacitat de foc, van esdevenir un malson per als seus oponents. Els Miquelets d’Olesa, associats a l’entitat Miquelets de Catalunya, recreem històricament, mercès a l’assessorament rebut per l’historiador Francesc Xavier Hernàndez Cardona i el dibuixant i documentalista Francesc Riart, el Regiment de Fusellers Voluntaris del Coronel Joan Vilar i Ferrer, companyia de miquelets de la Catalunya central que lluità en la Guerra de Successió a la monarquia hispànica defensant la causa austriacista de Carles III.

Regiment de fusellers de muntanya de Joan Vilar i Ferrer (Miquelets de Catalunya).  Alçat a les comarques centrals de Catalunya pel coronel Joan Vilar i Ferrer l'any 1710. Recuperat a Olesa de Montserrat per a la recreació històrica el setembre de l'any 2010.

Regiment de fusellers de muntanya de Joan Vilar i Ferrer (Miquelets de Catalunya).
Alçat a les comarques centrals de Catalunya pel coronel Joan Vilar i Ferrer l’any 1710.
Recuperat a Olesa de Montserrat per a la recreació històrica el setembre de l’any 2010.

Activitats:

Entre les activitats dels Miquelets d’Olesa, a part de la reconstrucció històrica de batalles, desfilades o celebracions en què hi participa Miquelets de Catalunya, cal destacar l’organització de La Festa dels Miquelets a l’entorn del Memorial 158 i dels Consells de Guerra celebrats pel Marquès del Poal i l’exèrcit català el maig i agost de 1714 a la vila d’Olesa de Montserrat.

Contacte:

miqueletsdolesa@gmail.com

Respostes

  1. […] Miquelets d'Olesa […]

  2. […] Miquelets d’Olesa […]


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: