Enviat per: L'Arrel | Abril 26, 2010

Presentació de L’Arrel

Després de 5 anys de debat, de reunions i de treball en equip s’ha creat i presentat L’Arrel Acció Cultural. L’Acte de presentació, acollit dins la Biblioteca Santa Oliva va comptar amb la presència d’una quarantena d’olesans i olesanes interessats per aquesta nova opció que significa L’Arrel dins els camps del patrimoni, la gestió cultural, l’etnologia i les tradicions a Olesa de Montserrat.

L’acte va anar acompanyat de la conferència Els origens del nucli antic: La Sagrera d’Olesa a càrrec del Sr. Alfred Mauri i Martí, Doctor en Història Medieval i professor de l’Escola Superior d’Arxivística i Gestió de Documents. En aquesta conferència el Sr. Mauri va començar situant la formació de l’actual vila d’Olesa de Montserrat dins el procés de repoblament i establiment de la frontera occidental del comtat de Barcelona a l’entorn del s. IX.

Seguidament va fer una explicació de la formació de la vila d’Olesa, com a “poble de sagrera“, a partir dels estudis realitzats per éll mateix i que han servit per redactar la seva tesi doctoral La configuració del paisatge medieval: El comtat de Barcelona fins el segle XI.

L’objectiu de la conferència del Sr. Mauri va ser conscienciar a la ciutadania de la importància que té pel patrimoni olesà no solament les cases del nucli antic sinó també el propi tramat dels seus carrers, on hi ha quedat fossilitzada l’espai de la sagrera.


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: