Enviat per: L'Arrel | Desembre 13, 2013

La Ruta de l’Oli: la cara i la creu

El passat dimarts 3 de desembre de 2013 Olesa de Montserrat va acollir una jornada dedicada a la promoció turística on l’objecte turístic era la mateixa vila d’Olesa i els productes d’interès que pot oferir: el nucli antic, l’oli d’oliva, la Passió i l’oferta en restauració i gastronomia.

En aquesta jornada, organitzada per l’Ajuntament d’Olesa de Montserrat, el Consorci de Turisme del Baix Llobregat i la Fundació Agrícola Olesana, hi va col·laborar La Passió, el Mercat Municipal, L’Arrel Acció Cultural i diversos restauradors olesans.

Congregats a les 9 del matí sota el Porxo de Santa Oliva i davant d’una trentena de representants de mitjans i portals especialitzats en gastronomia i viatges va ser en Xavier Rota (historiador i membre de L’Arrel Acció Cultural) qui va donar inici a la “Ruta de l’oli d’Olesa” fent una explicació del terme d’Olesa i de la seva riquesa hidrològica, geològica i biològica. Tot seguit, i durant 3 quarts d’hora, L’Arrel va fer un recorregut guiat pels nombrosos espais d’interès que ofereix el nucli antic d’Olesa. La jornada va continuar amb la vista al Molí d’Oli, a la vinya del Gibert, el teatre de la Passió i al Mercat Municipal.

Des de L’Arrel Acció Cultural valorem molt positivament la tasca de l’alcalde i regidor de promoció econòmica d’Olesa, Sr. Salvador Prat, per voler donar un impuls turístic a la vila i crear una alternativa econòmica que posi en valor la terra i els seus productes.

ruta nucli antic

Itinerari pel Nucli Antic d’Olesa a càrrec de L’Arrel Acció Cultural.

Però l’esforç cal fer-lo entre tots.

Al bell mig del nucli antic de la nostra vila hi ha certes anomalíes que clamen al cel en un entorn en el que hi vivim i que a més volem sigui visitat per forasters: solars dels carrers Església i Creu Reial que semblen escenari de guerra, cables i més cables que creuen per damunt, de costat a costat, els carrers del nucli antic, la casa pairal de Cal Puigjaner, que espera des de fa més de 10 anys ésser el punt central de preservació i difusió del nostre patrimoni històric o Cal Milà, edifici que presideix la Plaça de les Fonts i que a inicis del segle XXI sembla més un monument a la mort de la pagesia olesana, recobert de borrasses, que no pas la fonda o el banc que havia sigut 100 anys enrere.

Des de L’Arrel seguirem treballant en positiu col·laborant amb les institucions i entitats de la vila per posar en valor el nostre patrimoni i fer que tots poguem sentir-nos orgullosos del que tenim. 

Cal Milà

El veí Joan Mallofré ha retratat l’estat actual de la Plaça de les Fonts en imatge i sentiment amb el següent vers: “un arbre s’està morint, davant la mort d’un edifici…”.

Enllaços relacionats:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

Categories

A %d bloguers els agrada això: